HEALING

Healing

Reiki is een manier waarop universele, kosmische levensenergie wordt overgedragen. Het is een techniek die al heel lang op aarde is, geïntroduceerd door Usui. De behandelaar geeft energie door aan de cliënt (als een doorgeefluik), veelal door handoplegging. Het is dus anders dan magnetiseren, daar gebruikt de behandelaar zijn/haar eigen energie. Er hoeft geen diagnose gesteld te worden, de energie volgt zijn eigen weg en geeft datgene wat je nodig hebt en wat je aankan.

Er zijn vele mensen die Reiki geven. Het gebruik van symbolen om te verbinden met Universele Energie is daar de verbindende factor. Maar in de uitwerking en kracht ervan zijn veel verschillen.

Healing staat voor mij een persoonlijke verbinding en afstemming met Gene Zijde/God. Die afstemming gaat verder dan het gebruik van symbolen.

Tijdens een consult werken er heel bijzondere helpers en healers mee. Het is dus niet 1 soort healing-energie wat door mij doorgegeven wordt. Het kan heel verschillend zijn. Het is dus niet wat ík wil, maar wat van Gene Zijde/God bedoeld is. Heel puur en wijs en enorm krachtig.

Is Reiki iets voor mij?

Reiki is heel geschikt om je terug te brengen naar een staat van gezonde balans: een gevoel voor ontspanning en vitaliteit, waarin je opgeladen wordt door energie. Doordat je meer harmonie ervaart kun je je afstemmen op je eigen authentieke zelf, zodat je je eigen kracht en genezende kwaliteiten kunt aanboren.

Reiki is heel effectief om lichamelijke en/of geestelijk klachten aan te pakken, ook naast bestaande behandelingen (nooit ter vervanging). Reiki helpt o.a. tegen pijn, verwonding, ziektes, stress, angst, boosheid. Zo kan het de hersteltijd aanzienlijk verkorten en pijn verminderen. Het is dus niet zo dat iedereen van alles miraculeus genezen wordt, er komt ook veel eigen persoonlijke ontwikkeling aan te pas. Je ontvangt wat je nodig hebt om te groeien als mens (kan dus anders zijn dan de hulpvraag).

Het is mooi om via individuele gesprekken meer inzicht te verkrijgen in je levensvragen. Het zorgt ook voor een toename van kennis en intelligentie, die met de stromende energie door het lichaam verspreid wordt. Van sommige dingen wordt je je bewust, soms verloopt verbetering onder de radar en weet je niet waarom je je ineens anders en beter voelt. Iedere behandeling is telkens anders, afhankelijk van wat je nodig hebt.

Hoe ga je met dingen om, hoe los je situaties op. Hoe haal je het beste uit je leven. Het is dus niet alleen voor als je in de problemen zit, maar ook om meer uit het leven te halen. De gebieden zijn natuurlijk eindeloos. Maar je kunt denken aan bijvoorbeeld loopbaanvragen of hoe je je sportprestaties kunt verbeteren.

Hoe gaat een 1 op 1 Healing – Reiki behandeling?

Je kunt langs komen voor individuele Reiki behandelingen. Een behandeling duurt ongeveer een uur. Wat er dan gebeurt, is dat je lekker gaat liggen op een massage bank, een muziekje op de achtergrond. Op een stoel zitten kan ook. Wat je maar het liefste wil.

Je houdt je kleren gewoon aan. De reiki energie gaat overal doorheen, zelfs door gips!

Ik leg dan mijn handen op je lichaam of er net boven. En het gaat automatisch daar naar toe waar je het nodig hebt.

Mogelijk voel en ervaar je dingen, maar dat hoeft niet. Voor de effectiviteit van de behandeling maakt het niet uit. Het voelt eigenlijk altijd als een lichte tinteling. Bij een healing kan bijzonder zachte, golvende & warme energie doorgegeven worden. Een andere keer voelt het meer als elektriciteit. Prikkelend en puntig. Stroom wat door je lichaam gaat. Het kan ook voelen als een accupunctuur sessie, waarin je naaldenprikken kan voelen en intense kracht in je energiebanen. Het kan ook voelen alsof een koele zomerbries door je heen blaast.

Vaak krijg ik en/of de cliënt dingen te zien, voelen. Dan worden er woorden en/of beelden doorgegeven. Dan is dat belangrijk voor je. Zelf vind ik dat enorm fijn.

Je kunt dus persoonlijk een Healing ontvangen. Maar er zijn meer opties.

  • Zo kun je een foto van jezelf opsturen om Reiki op afstand te ontvangen. Dit is ook bijzonder geschikt voor bijzondere gelegenheden waarin je steun wilt ontvangen, zoals operaties, examens etc.
  • Ik kan je opzoeken op locatie, zoals ziekenhuis bezoek of bezoek thuis als je niet in staat bent te komen.
  • Via internet: bijv. skype

Het is mogelijk om gewoon één keertje langs te komen om aan een vraagstuk te werken, of een langer traject in te gaan. De keuze is aan jou!

Je wordt meteen geholpen. Dus geen intake gesprekken, vragenlijsten & testen voor je een keer met je issues aan de slag kan.